След репортаж на Bulgaria ON AIR: Разследват жената, отдаваща чужд апартамент в Поморие

За почивката се изисква предплащане

17.06.2022 | 18:00 Редактор: Искра Ангелова

След излъчен репортаж по Bulgaia ON AIR - полицията в Поморие започна проверка по случай с класическа измама с евтини почивки в морския град. От профил в социалните мрежи е предлаган луксозен апартамент - фантом, който всъщност се намира в Пловдив.

В "Новините ON AIR" ви разказахме за измама с евтини почивки в Поморие. Жена, която се представя в интернет като Мима Пеева, предлага луксозен апартамент в морския град само срещу 50 лв. На посочения адрес обаче не се предлага такъв апартамент, а снимката е открадната от интернет и е на жилище в Пловдив. 

За почивката се изисква предплащане.

"След излъчването на репортажа по вашата телевизия, от РПУ-Поморие се извърши самосезиране и на база, получена от администратора на сайта, на който е публикувана въпросната обява, жалба, се стигна до информация за последните хора, които са се опарили", каза говорителят на ОДМР - Бургас Цветелина Рандева.

Гергана и семейството ѝ са от Стара Загора, превели са капаро, като изискването е било плащането да не е по банков път, а чрез платформи за банкови услуги, които са трудно проследими. Единствената връзка е телефон с английски номер на мъж, който се представя за син на наемодателката.

"Попитах и нея, и него къде другаде се предлага апартаментът, защото никъде другаде не го видяхме, той ми каза, че миналата година са го предлагали с Booking, но тогава са платили много данъци и такси, и не им излиза изгодна. Затова предпочитат на тази цена да го дават", сподели Гергана Трандева.

"Нищо чудно тази измама да има и клонинги в други възможни сайтове", допълни Рандева.

Мъж от Дупница, който е изпратил жалба до МВР и прокуратурата, твърди, че част от измамените вече са заплашвани, че ще им бъдат хакнати банковите сметки. 

Полицията в Поморие трябва да установи самоличността на жената, от чийто профил се извършва измамата и дали той не е фалшив. Опитваме се да я открием в заведение в Поморие, където уж работи.

"Не я познавам, не е работила при нас , не ми е позната", каза собственикът на заведението - Бояна Димитрова.

Вижте повече в репортажа на Стилияна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК